Melyik a legjobb tárhely szolgáltató?

Egy weboldal működéséhez nélkülözhetetlen a tárhely. Az interneten található rengeteg lehetőség közül nehéz kiválasztani a legjobbat. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen tárhelyet választasz a honlapod számára. De vajon melyik a legjobb tárhely szolgáltató? Ha én csinálom a honlapod, akkor a tárhely egy évre ingyenes!

Mire figyelj?

Ahhoz, hogy meg tudd válaszolni, hogy Neked melyik a legjobb tárhely szolgáltató, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned. Nézzük meg, milyen adatokat érdemes a tárhely választás előtt megnézned:

Rendelkezésre állás

Ha egy oldal nem elérhető, akkor az nemcsak a felhasználónak lesz negatív tapasztalat, de a Google sem fog jó értékelést adni. Ez pedig SEO szempontjából nem lesz jó. Ilyenkor részesítsd előnyben azokat a szolgáltatókat, akik a legjobban garantálják az elérhetőséget.

Tárhely mérete

Ezt leginkább az igényeidnek megfelelően kell megválasztani. Felesleges sokat fizetni több helyért, ha nem használod ki, viszont ha kevés, akkor szembesülhetsz azzal a hibával, hogy nem fogod tudni megfelelően használni a honlapod.

Havi forgalom

Egyes tárhely szolgáltatók havi forgalomkorláttal rendelkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy ha túlléped a havi forgalomkeretet, akkor a tárhelyszolgáltató plusz díjat számolhat fel a többlet látogatókért. Itt érdemes a korlátlan lehetőséget választanod, ha ez a Te esetedben külön szempont.

Betöltési sebesség

Ez jelentéktelennek tűnhet, holott egy nagyon fontos rész. Itt minél gyorsabb annál jobb. Ha egy rossz tárhelyre költöztetjük weboldalunkat, akkor hiába minden gyorsítási kísérlet a weboldal betöltése továbbra is lassú marad. Ez se SEO szempontból nem jó, se pedig látogatói szemmel nézve. Ugyanis a legtöbb olvasó nem szereti a lassan betöltő honlapokat, ilyenkor inkább keres másik weboldalt, ahol eléri a szükséges információkat. Ezért célszerű SSD-s tárhelyet választani, a régi típusú merevlemezes HD helyett.

Adatbiztonság

Nem egyszerű bízni valakiben, hogy tárolja a weboldalunk szenzitív adatait. Ezért meg kell győződnünk arról, hogy a tárhelyszolgáltató nem él vissza adatainkkal, ugyanakkor megvédi azt attól, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek.

Ügyfélszolgálat

A tárhely szolgáltatónak az oldal működéséhez szükséges eszközök mellett hatékonyan segítenie is kell ügyfelét. Ezért fontos, hogy probléma esetén fel lehessen keresni a szolgáltatót jelentős késedelem nélkül. Éppen ezért érdemes magyar szolgáltatót választani, mert így nyelvi akadálya sincs annak, hogy elmondhassunk a problémánkat és együtt keressünk rá megoldást.

Ár

Jelen esetben, ha egy tárhely olcsó, az nem feltétlenül jeleneti azt hogy rossz minőségű lenne, ahogy egy drága tárhely sem egyenlő a jó minőséggel. Inkább az egyéb feltételeket érdemes nézni és lehet, hogy megtaláljuk számításainkat egy olcsó szolgáltatónál is. Ilyenkor felesleges plusz pénzt kiadni a drágábbért.

Jelen esetben még figyelembe kell venned azt is, hogy az első évben fizetett díjad mennyivel emelkedik meg a későbbiek során. Ugyanis, ha hosszú távra tervezel, akkor ez is kulcstényező lehet egy tárhelynél.

Szerver fizikai helye

A sebesség szempontjából ez is lényeges lehet. Tehát, ha magyar vállalkozásod van, ahol magyar ügyfeleket szolgálsz ki, akkor érdemes országon belül tárhelyet választani. Ugyanis a betöltési sebességnél sajnos számít a hely, még akkor is, ha csak néhány század másodpercről van szó.

Extra funkciók

Ilyen lehet a tárhelyhez adott email fiók, cPanel elérhetősége, WordPress telepítése, ingyenes webhely átvitel. Ezek leginkább akkor számítanak, ha ezeket a funkciókat igénybe szeretnéd venni.

Összegezve

Ha figyelembe veszed ezeket a szempontokat és ezzel együtt a saját igényeidet is, akkor már könnyen tudsz dönteni az ajánlatok között. Ugyanakkor már a legtöbb szolgáltató többféle csomaggal is rendelkezik, így könnyedén ki tudod választani a Neked legjobban tetszőt.

Forrás: